HTML

Csepeli információk, hírek, vélemények

Információk, hírek, tudósítások, vélemények Csepelen és Csepelről

Friss topikok

Linkblog

Archívum

A csepeli Rózsadomb

2008.11.26. 18:53 veritas68

Csillagteleptől nyugatra, a Nagy-Duna partján fekszik kerületünk Rózsadombja, amely északkeleti részét kivéve beépítetlen terület. A Duna–Rózsa u.–Rév u.–Vas Gereben u.–II. Rákóczi Ferenc út–7274. u. által határolt területen a 2001. évi népszámlálás adatai szerint 297 lakásban 777-en éltek, a csepeliek nem egészen egy százaléka.

 
A Rózsadomb a kerület egyik legszebb, legértékesebb része a jelenlegi formájában is, ám még gyönyörûbb lehetne, ha az ártéri területek beépülnének. És ez nem utópia, különösen, ha arra gondolunk, hogy az Országház helyén is ártér volt, úgy százhúsz évvel ezelőtt. A városrész beépített területe szépen rendezett, lakosai többnyire százötven négyszögöles telkeken épült családi házakban élnek, emeletes ház szinte nincs a környéken, legfeljebb emeletráépítéses. A területet a múlt század elején parcellázták, az utcái rendezettek, ápoltak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csin.blog.hu/api/trackback/id/tr78790032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása