HTML

Csepeli információk, hírek, vélemények

Információk, hírek, tudósítások, vélemények Csepelen és Csepelről

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Szemétégetőt építene a dél-pesti régióban a főváros

2008.11.26. 18:12 veritas68

Egy komplex, a bécsihez hasonló energiatermelési program kidolgozásával alapvető irányváltásra szánta el magát a főváros: a dél-pesti régióban 2015-2020-ra felépítik Budapest második szemétégetőjét - értesült a Népszabadság. Összekapcsolják a hulladékkezelés hosszú távú megoldását annak a hatalmas mennyiségű szennyvíziszapnak a hasznosításával, amely a 2010-re elkészülő csepeli központi szennyvíztisztítóban keletkezik.

 
A legkorszerűbb, környezetkímélő technológiával történő égetés során nemcsak eladható áramot, hanem olcsó hőt is termelnek, így letörhetik a távhőárakat. A két égetőmű együtt a Budapesti Távhőszolgáltató (Főtáv) Zrt. legnagyobb beszállítói közé tartozna. Ennek következtében a Népszabadságban közölt becslések szerint a hőtarifa az egyharmadával is csökkenhet. (A képen a rákospalotai szemétégető látható)
 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csin.blog.hu/api/trackback/id/tr16789976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása